Convenience har taget overhånd jeg må tilbage til kødgryderne…

Jeg har haft travlt de sidste par år… Travlt med at være singlemor og hundemor, travlt med at bygge og udvikle min virksomhed og min baby Wallnut op, og travlt med at rejse og søge inspiration. Travlt med at holde hovedet oppe og benene nede i hverdagen og i weekenderne. Travlt lisom de fleste andre jeg kender… kender det. Jeg har haft en fest med det hele det meste af tiden, men her i ferien er det gået op for mig, at jeg har givet afkald på en ting, som jeg virkelig ELSKER, og jeg er lisom mange andre danske forbrugere faldet fuldkommen og aldeles, hovedløst i hænderne på convenienceudbydere for at spare tid.

Ikke et ondt ord om convenience… Jeg er FAN! For der er så meget tid at spare på at få hjælp til indkøb og madlavning og alt muligt andet. Og færdigretter og takeaway har virkelig fået et nudge op på både kvalitet, sundhed og tilgængelighed de sidste par år. Og jeg må sige, at det har reddet min singlemomrøv gang på gang i travle perioder. Den tid jeg har sparet på madlavning og indkøb har jeg brugt på at arbejde… smart i perioder men også lidt for smart når de vaner og strategier man lægger for dagen i travle perioder bliver til new normal. For selvom der ikke har været de store brande at slukke i mindre travle perioder har jeg har jeg haft svært ved at lukke computeren og vende kontormåsen hjemad til drengene og kødgryderne.

Jeg kommer aldrig til at være hende moderen der dukker op med hjemmebagte overdekorerede cupcakes til skolearrangementer, og takeaway og convenience kommer jeg heller ikke til at gi op på. Men efter 24 timer sammen med min dejlige veninde og verdens største madøre Signe, hvor vi har snakket og drukket vin og lavet mad, er det gået op for mig, hvor meget jeg har savnet at stå i mit lyserøde køkken lave mad helt fra scratch. Der hvor man dufter til tomaterne og skyller og tørrer dem nænsomt, og der hvor man følger en opskrift og så alligevel gør noget helt andet bare fordi man har lyst til at bryde “reglerne” og eksperimentere. Der hvor computeren er slukket for dagen, musikken flyder i højttalerne og en af drengene joiner mig i køkkenet og sniksnakker, gæster der sidder og underholder på barstolen imens jeg kokkererer. Lige der… der slapper jeg af, mine sanser eksploderer og selvom jeg er krea fra start til slut i løbet af en arbejdsdag, kommer jeg i kontakt med en anden form for kreativitet og livsnydelse når jeg står der i godt selskab midt i råvarer, kødgryder og røg og damp.

Det billede jeg lige tegner foroven lyder self altsammen meget romantisk, og det er jo hvad der sker når man har… TID! Og den kan være lidt knap i hverdagene, og der er jo heller ikke altid en bedste veninde lige ved hånden, og nogen gange kalder Fortnite mere end kødgryderne og nærvær for drengene og vin i glasset i hverdagene i det lyserøde køkken skorter det også med. Jeg forestiller mig ikke, at jeg nu skal bruge timevis på at udvælge de perfekte velduftende råvarer på vej hjem fra kontoret for derefter at servere simremad i hverdagene, men jeg skal have mere livsnydelse og flere hyggelige stunder tilbage i mit hverdagsliv og det betyder for mig at jeg skal tilbage til kødgryderne. Drengene og jeg har lige lavet en liste over vores all time favorite hjemmelavede retter, og så tygger vi os igennem dem en efter en. Mumsfilibaba hvor jeg glæder mig til mere madlavning, sanselighed og livsnydelse.

Ps. på listen har vi: Hel kylling i ovnen med rosmarin & citron i røven, fiskedunser, thai kylling i rød carry, burgere, torsk a la mormor, lasagne, laks & cæsarsalat Har du flere lette hverdagsretter så skriv endelig i kommentarfeltet. Jeg kan også helt sikkert kvittere med convenience tricks hvis det er det du er i markedet efter he he he…

Pps. hvis du er nysgerrig på hvem hende madøret Signe er, så tjek hendes blog kvindevin.dk ud den er spækket med gode historier, vinanbefalinger og lækre madopskrifter

KH

M

 

 

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *